Δρ. Αθηνά Βορρίση        

Leonardo-990x257

Βουλή

Επίσκεψη στην βουλή 6 Οκτ. 2016

To πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρακολουθήσαμε στην επίσκεψή μας στη Βουλή. Οι μαθητές των τάξεων Γ΄Γυμνασίου , Γ΄Λυκείου και οι συνοδοί καθηγητές αφού παρακολουθήσαμε  το πρόγραμμα και ξεναγηθήκαμε στο χώρο, στη συνέχεια εισήλθαμε στην αίθουσα της ολομέλειας και παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση (αρχηγός : Αθηνά Βορρίση).
Την  επίσκεψη αυτή συνδυάσαμε με τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου: 1.Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου (Διδάσκουσα :Αθηνά Βορρίση) 2. Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας (μάθημα Kατεύθυνσης, διδάσκουσα : Αθηνά Βορρίση)) 3.Κοινωνιολογία-Κοινωνικές Σπουδές (Διδάσκουσα : Αθ. Λιβανοπούλου, κοινωνιολόγος). Ανάλογη σύνδεση έγινε και  με τα μαθήματα που διδάσκονται οι μαθητές του Γυμνασίου.
Τα παιδιά θεώρησαν μοναδική τη συγκεκριμένη εμπειρία!
 
 

sigjrr

 
 

Επίσκεψη στην βουλή 19 Ιαν 2016

To πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρακολουθήσαμε στην επίσκεψή μας στη Βουλή. Οι μαθητές των τάξεων Γ΄ Γυμνασίου, Γ΄ Λυκείου και οι συνοδοί καθηγητές αφού παρακολουθήσαμε  το πρόγραμμα και ξεναγηθήκαμε στο χώρο, στη συνέχεια εισήλθαμε στην αίθουσα της ολομέλειας και παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση (αρχηγός για τη συγκεκριμένη επίσκεψη Διδακτική Επίσκεψη ήταν η Αθηνά Βορρίση).
Την  επίσκεψη αυτή συνδυάσαμε με τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου: 1.Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου (Διδάσκουσα:Αθηνά Βορρίση) 2. Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας (μάθημα Kατεύθυνσης) 3.Κοινωνιολογία-Κοινωνικές Σπουδές (Διδάσκουσα Αθ. Λιβανοπούλου, κοινωνιολόγος). Ανάλογη σύνδεση έγινε και  με τα μαθήματα που διδάσκονται οι μαθητές του Γυμνασίου.
Τα παιδιά θεώρησαν μοναδική τη συγκεκριμένη εμπειρία και εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναπάμε!
 
 

sigjrr