Δρ. Αθηνά Βορρίση        

Leonardo-990x257

Θέατρο

Θεατρική παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης

 
Στις 9 Απριλίου 2019 η διασχολική θεατρική ομάδα «Όραμα» του σχολείου μας, παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Προμηθέας  Δεσμώτης» του Αισχύλου στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, μετά από επιλογή. Ο Δήμος Μεσσήνης επέλεξε τη συγκεκριμένη παράσταση μεταξύ πολλών άλλων υποψηφιοτήτων οι οποίες αφορούσαν παραστάσεις Γυμνασίων, Λυκείων και Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και διάφορες άλλες χώρες παγκοσμίως. Τα δρώμενα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νέων Αρχαίου Δράματος.
Υπεύθυνη για τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία, την επιλογή κοστουμιών,  την επιλογή των μουσικών κομματιών, του μακιγιάζ και την επιμέλεια του έντυπου υλικού ήταν η εικαστικός/ εκπαιδευτικός Ρόη Μάρκου (Med, PhD). Στην παράσταση συμμετείχαν μαθητές από τις Λυκειακές Τάξεις του 8ου Γυμνασίου-Λ.Τ. Χαλανδρίου, από το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλανδρίου και από το ιδιωτικό Λύκειο «Εκπαιδευτική Αναγέννηση».
Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση ήταν (με αλφαβητική σειρά) :
1. Βουμβουράκη Νίκη
2. Ζήσιμος Γιάννης
3. Κανελλοπούλου Αγγελική
4. Κατσαούνος Δημήτρης
5. Κοσμά Ειρήνη
6. Κωστόπουλος Κωνσταντίνος
7. Μακρής Πάνος
8. Χατζηδάκης Κωνσταντίνος
 
 
 
 

sigjrr

 
 

θέατρο Άνεσις, «Έγκλημα και τιμωρία» του Ντονστογιέφσκι.

2018 01 25 8eatro
 
Στο θέατρο Άνεσις, 25 Ιανουαρίου 2018  παρακολουθήσαμε την παράσταση «Έγκλημα και τιμωρία» του Ντονστογιέφσκι με συναδέλφους εκπαιδευτικούς και  τα παιδιά μας από την  Γ΄ Λυκείου στο πλαίσιο προγραμματισμένης διδακτικής επίσκεψης. 
Για την παράσταση, βλ. σχετικά στην παρακάτω ιστοσελίδα του θεάτρου :
 
 

sigjrr

 
 

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στο σχολείο μας 22 Δεκ. 2015

H παρακάτω θεατρική παράσταση (βλ. και σχετικές φωτογραφίες) παίχτηκε στο χώρο του σχολείου μας, μετά από επιλογή των φιλολόγων : Αθηνάς Βορρίση και Νεκταρίας Σκουτέλη, αφού επισκεφθήκαμε και παρακολουθήσαμε την παράσταση στο χώρο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, αποφασίσαμε  να προσκαλέσουμε την  ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ στο χώρο του σχολείου μας και να δοθούν δύο παραστάσεις (μία για το Γυμνάσιο και  μια δεύτερη για το Λύκειο). 
Με το συγκεκριμένο τρόπο και με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή μας και του Συλλόγου Διδασκόντων, αποφασίσαμε να αποχαιρετίσουμε τους μαθητές μας, για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Διαβάστε παρακάτω για την παράσταση,  πώς παρουσιάζεται στον ιστότοπο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν: 
ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ [αποκλειστικά σε χώρους σχολείων]
"Art-volution" ή "γιατί η Τέχνη είναι επανάσταση", σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.  
Μια παράσταση για την ευεργετική επίδραση της Τέχνης στη ζωή των εφήβων. Η παράσταση στηρίζεται σε διάφορες φόρμες σωματικού θεάτρου, αντλώντας έμπνευση από τα βωβό κινηματογράφο, την παντομίμα και τον αυτοσχεδιασμό. Με ελάχιστα σκηνικά μέσα και με εφόδια το σώμα και την φαντασία τους, πέντε ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί, ζωντανεύουν με πρωτότυπο τρόπο την περιπέτεια "απόδρασης" μιας παρέας εφήβων από τις αγωνίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας. 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δώρα Σαμψώνα,  Αντιγόνη Σταυροπούλου,  Αλέξανδρος Πέρρος, Τιμόθεος Θάνος,  Βασίλης Παπαδημητρίου.
 
 

sigjrr