Δρ. Αθηνά Βορρίση        

Leonardo-990x257

H παρακάτω θεατρική παράσταση (βλ. και σχετικές φωτογραφίες) παίχτηκε στο χώρο του σχολείου μας, μετά από επιλογή των φιλολόγων : Αθηνάς Βορρίση και Νεκταρίας Σκουτέλη, αφού επισκεφθήκαμε και παρακολουθήσαμε την παράσταση στο χώρο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, αποφασίσαμε  να προσκαλέσουμε την  ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ στο χώρο του σχολείου μας και να δοθούν δύο παραστάσεις (μία για το Γυμνάσιο και  μια δεύτερη για το Λύκειο). 
Με το συγκεκριμένο τρόπο και με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή μας και του Συλλόγου Διδασκόντων, αποφασίσαμε να αποχαιρετίσουμε τους μαθητές μας, για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Διαβάστε παρακάτω για την παράσταση,  πώς παρουσιάζεται στον ιστότοπο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν: 
ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ [αποκλειστικά σε χώρους σχολείων]
"Art-volution" ή "γιατί η Τέχνη είναι επανάσταση", σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.  
Μια παράσταση για την ευεργετική επίδραση της Τέχνης στη ζωή των εφήβων. Η παράσταση στηρίζεται σε διάφορες φόρμες σωματικού θεάτρου, αντλώντας έμπνευση από τα βωβό κινηματογράφο, την παντομίμα και τον αυτοσχεδιασμό. Με ελάχιστα σκηνικά μέσα και με εφόδια το σώμα και την φαντασία τους, πέντε ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί, ζωντανεύουν με πρωτότυπο τρόπο την περιπέτεια "απόδρασης" μιας παρέας εφήβων από τις αγωνίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας. 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δώρα Σαμψώνα,  Αντιγόνη Σταυροπούλου,  Αλέξανδρος Πέρρος, Τιμόθεος Θάνος,  Βασίλης Παπαδημητρίου.
 
 

sigjrr