Δρ. Αθηνά Βορρίση        

Leonardo-990x257

 

3o athens 1 3o athens 2

 

3ο Διεθνές Συνέδριο

Παρουσίαση πειραματικής διαθεματικής – διεπιστημονικής διδασκαλίας με αφορμή την ταινία του ομ. καθηγητή Ε.Μ.Π., Θ.Π. Τάσιου

(Για την ανακοίνωση του Συνεδρίου βλ. σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με αρ. πρωτ. 1000886/Γ2/30-06-2014)

     Το Σχολείο μας, με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή μας, Κολλιάρου Κωνσταντίνου, συμμετείχε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα Αντώνη Τρίτση) στις 12, 13 και 14 Σεπτέμβρη 2014.

     Το Συνέδριο είχε θέμα: H Σχολική Μονάδα ως ένας «Οργανισμός που Μαθαίνει» (SCHOOLSasLEARNINGORGANIZATIONS). Η διοργάνωση του Συνεδρίου έγινε από το Εργαστήριο Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, το Π.Μ.Σ.: «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων» - Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. - Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών (Π.Π.Σ.Π.).

     Το θέμα, με το οποίο συμμετείχαμε ως σχολική μονάδα, ήταν η «Δράση του 8ου Γυμνασίου – Λ.Τ. Χαλανδρίου». Η εισήγηση αφορούσε στην καινοτόμο διδασκαλία που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ τάξη του Λυκείου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2012-2013, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με ευθύνη της φιλολόγου Βορρίση Αθηνάς.

     Στη διδασκαλία συνδυάστηκαν και διδάχτηκαν δύο διαφορετικά αντικείμενα, η Αρχαία Ιστορία και η Φυσική, αντίστοιχα, από τις καθηγήτριες του σχολείου μας Βορρίση Αθηνά και Χρυσανθακοπούλου Κωνσταντίνα. Η δράση στηρίχτηκε στην επιστημονική εργασία του ομ. καθηγητή του Ε.Μ.Π., Θ.Π. Τάσιου, με θέμα «Δίολκος για 1500 χρόνια» (πρόκειται για ταινία κινουμένων σχεδίων – animation. Βλ. περιγραφή της διδασκαλίας στην παρούσα ιστοσελίδα, στην ενότητα με τίτλο «καινοτόμες δράσεις»).

     Η εισήγηση στο 3ο Διεθνές Συνέδριο παρουσιάστηκε από την υπεύθυνη για το σχεδιασμό της καινοτόμου δράσης, Βορρίση Αθηνά, ενώ παράλληλα συμμετείχε η καθηγήτρια Χρυσανθακοπούλου Κωνσταντίνα που παρείχε την τεχνική υποστήριξη στην εισήγηση.

     Η συμμετοχή μας στο Συνέδριο έδωσε την ευκαιρία διάχυσης της δράσης μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αφού αποκομίσαμε γνώσεις και ιδέες αξιοποιήσιμες στη σχολική πράξη.

     Η υπεύθυνη της δράσης

     Αθηνά Βορρίση.

 

Αρχείο

Doc

Αρχείο

Pdf

Αρχείο

ppt

Πρόγραμμα  doc 50  pdf 50  
Συμμετοχή  doc 50  pdf 50  
Εισήγηση /  Δράση  doc 50  pdf 50  ppt 50
Πρακτικά Συνεδρίου   pdf 50  
Η Βεβαίωση   pdf 50  

 

 

sigjrr